K2 FRANKRIJKLEI

Dit pand is opgenomen in de inventaris van bouwkundig erfgoed. Het is wellicht te linken aan een bouwdossier, ingediend in 1880 door bouwmeester E.Leclef. De woning maakt deel uit van een authentieke rij herenwoningen, die tussen nrs 107 en 127 grotendeels bleef bewaard. Op de Frankrijklei is het 19de eeuwse straatbeeld nergens zo compleet bewaard als hier.

20180613_3048.jpeg
 

Fotografie: Maité Thijssen

 
 

De Kampeerder

In 1995 opende De Kampeerder in dit herenhuis een winkel in aanvulling van de zaak in de Leopoldstraat. Toen men het pand aankocht was het interieur reeds zwaar beschadigd. Zo werden o.a. gesloopt en/of geplunderd: schouwen, parketdelen, mouluren, plinten … 

Men besloot aanvankelijk de zaak zo sober mogelijk in te richten zonder verder te slopen of toe te voegen. In 2017 nam de zaakvoerder de beslissing om het interieur grondig op te frissen. 

Het was de bedoeling om de oorspronkelijke grandeur van het gebouw te herstellen en een neutrale lichte en open winkelruimte te creëren. Het geheel moest flexibel kunnen worden ingericht en moest in de toekomst ook gemakkelijk een andere functie kunnen krijgen.

Achter het pand ligt een overdekte parking, op het gelijkvloers. De verdieping van de winkel sluit aan op een grote open ruimte boven deze parking. Deze ruimte wordt gebruikt als tenten-showroom.