Wilrijk AgoraGebouw

Het Agoragebouw maakt deel uit van het Masterplan Wilrijk en is een uitbreiding aan het gerenoveerde districtshuis. 

Het districtshuis wordt toegankelijk via een nieuw gemeenschappelijk onthaal, aan de Bist. Dit vormt de centrale ingang voor het districtshuis en het agoragebouw.

 
20180604_1774.jpg

Fotografie: Maité Thijssen

In samenwerking met Edwin Binnemans Architectenbureau bvba

 

De foyer
Een receptie na een concert of een pauze tussen twee seminaries, de foyer is een multifunctionele ruimte.

Het agoragebouw met auditorium.
Via de foyer komt men in het auditorium, een veelzijdige ruimte. Deze zaal is voorzien van de meest moderne snufjes, met een projectiescherm en een moderne geluidsinstallatie.Met een vouwbare tussenwand kan het auditorium aangepast worden op maat van de voordracht.

De lokettenzaal
De lokettenzaal maakt deel uit van het onthaalgebouw. Deze zaal werd zo klantgericht mogelijk ingericht, dankzij de duidelijke signalisatieborden. De grote oppervlakken in zonwerende hoogrendements-beglazing zorgen voor veel lichtinval.

De raadzaal
Op de eerste verdieping van het onthaal bevindt zich aan de kant van de Bist de nieuwe raadzaal. In deze ruimte zorgt een modern interactie-systeem voor vlotte raadszittingen en andere publieke besprekingen.

Het gerenoveerde districtshuis
De vergaderzalen hier ademen rust uit en zetten aan tot concentratie en efficiënt vergaderen. Dankzij akoestische plafonds en glaswanden is het aangenaam luisteren naar elkaar. Ventilatie- verlichtings- en verwarmingstechnieken werden hier minutieus, haast onzichtbaar, ingepast met respect voor de bestaande eigenheid van de ruimten. Het meubilair bestaat uit verschuifbare tafels en mobiele kanteltafels. Zo kan de ruimte worden aangepast aan de grootte van de vergadering.

De trouwzaal
De trouwzaal, die zich op de hoek van het gerenoveerde districtshuis bevindt, kreeg een grondige renovatiebeurt.

De administratie van het district
De kantoorruimte net boven de lokettenzaal vormt de administratieve zetel van het district Wilrijk. Het nieuwe meubilair beantwoordt aan de huidige kwaliteits- en milieunormen.